Read e-book online De kunst van het crashen (Dutch Edition) PDF

By Peter Verhelst

Peter Verhelst reed op de autosnelweg toen hij bij het inhalen over het losgeraakte wiel reed van een vrachtwagen. Hij ging drie keer over de kop, en overleefde wonderbaarlijk. In de luttele seconden van de crash ontstond er een scheur in tijd en ruimte.
Verhelst beschrijft op weergaloze wijze de plekken en tijden waar hij tijdens het ongeval een glimp van opving. De ultieme ruimte waar alles samenkomt is het eiland Sandy - ‘een traumaruimte waar in comatijd wordt gerekend en dat zich bevindt op de lengte- en breedtegraden van alle plekken ter wereld waar alle levende wezens enkele seconden of enkele uren verloren. De vermisten, de vergeters, zij die vergeten zijn, de verliezers, de spoorlozen, de dodo’s, de mammoeten en de sokken.’
De kunst van het crashen is een volstrekt originele roman, een travel de strength vol verhalen-in-verhalen waarbij het geheel zo ontzettend veel groter is dan de optelsom van de delen. Naast het autobiografische aspect van de crash en het herstel, worden we als lezer getrakteerd op een poëtische taalrijkdom en een verbeeldingskracht die zijn gelijke niet kent.

Over Geschiedenis van een berg (2013):

‘Wonderlijke novelle.’ de Standaard ****

‘Aanrader voor iedereen die een safari overweegt - of liever een taaltrip vanuit zijn luie zetel beleeft.’ knack ****

Over De allerlaatste caracara ter wereld (2012):

‘Verhelst bedrijft visueel proza en hij zal op dat vlak niet snel overtroffen worden. Een bewonderenswaardig boek.’ de Standaard *****

‘De allerlaatste caracara ter wereld is magie.’ Humo

Over Huis van de Aanrakingen (2010):

‘Een bloedmooi boek.’ de Standaard ****

‘Juist doordat Verhelst geen pasklare antwoorden geeft, be aware je aan het denken gezet. Verhelst schrijft goede, rake zinnen.’ Vrij Nederland

Peter Verhelst (1962) is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prestigieuze prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijkprijs voor zijn roman Tongkat (1999). Verhelst is onmiskenbaar een van de belangrijkste auteurs in de hedendaagse Nederlandse literatuur.

Show description

Read Online or Download De kunst van het crashen (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Download PDF by Inge van Erkel: Dedocentcoach (Dutch Edition)

Docenten krijgen steeds meer te maken met LinkedIn, Twitter, fb, Prezi en Google+, maar vaak weten ze niet hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Wat zijn social media en waar zijn ze voor bedoeld? Wanneer moet je social media stimuleren of weigeren? En hoe kun je social media het beste in de les gebruiken?

Read e-book online Gelukskinderen (Dutch Edition) PDF

De jonge Amerikaanse schrijfster Iris is de dochter van een Vietnam-veteraan. Ze belooft hem op zijn sterfbed dat ze zijn tehuis voor straatkinderen in Ho Chi Minhstad draaiende zal houden. Niet lang daarna reist ze af naar Vietnam, in het spoor van haar vader en vergezeld door haar jeugdvriend Noah, die zelf in de Irak-oorlog diende en sindsdien niet meer helemaal zichzelf is.

Download e-book for iPad: Aura's voor beginners (Dutch Edition) by Richard Webster,Geeske Bouman

Auras voor novices is een whole gids voor iedereen die zijn air of mystery wil ontdekken. De eenvoudige oefeningen in dit boek leren je een air of secrecy te zien en de betekenis van de kleur en de opbouw te interpreteren. Ieder mens heeft een eigen air of mystery; een gekleurd energieveld dat je karaktereigenschappen, gemoeds- en gezondheidstoestand uitdrukt.

Ik was het niet (Dutch Edition) - download pdf or read online

Jasper is een jonge Duitse bankier die in Chicago werkt aan zijn definitieve carrièredoorbraak. Meike is literair vertaalster, op de vlucht voor het burgerlijke stadsleven waar al haar vrienden in verzeild zijn geraakt. Ze koopt een idyllisch maar haast onbewoonbaar huis op het platteland. Daar wacht ze met spanning op het groots aangekondigde meesterwerk van ‘haar’ auteur Henry LaMarck.

Additional info for De kunst van het crashen (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

De kunst van het crashen (Dutch Edition) by Peter Verhelst


by Anthony
4.0

Rated 4.40 of 5 – based on 5 votes