Download e-book for iPad: Die taal, die weet wat (Dutch Edition) by Jan Stroop

By Jan Stroop

Waarom staat er ineens een spatie tussen 'Rijks' en 'museum'?
Waarom zeggen we om de haverklap `Klopt!? En wat is er mis met de taal van het journaal?

Jan Stroop geeft antwoord, behalve dan op de vraag waarom we wel 'lol' kunnen hebben maar geen 'lool'. Hij speurt naar de herkomst van woorden en uitdrukkingen die we dagelijks horen en gebruiken, en laat het verschil zien tussen taalgevoel en taaldecreet.

Dit prikkelende, informatieve boek zet de lezer aan het denken over de taal van kranten, radio en television, over dialect, Verkavelingsvlaams en abn, en over de onzin van het onderscheid tussen `hen en `hun. Stroop schrijft niemand de rainy voor, wish, zo wil zijn lijfspreuk: `Wat niet kan, kun je niet zeggen en wat je kunt zeggen, dat kan dus gewoon. Oordelen over wat mág en wat right is, laat hij graag aan anderen over.

Show description

Read or Download Die taal, die weet wat (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Read e-book online Dedocentcoach (Dutch Edition) PDF

Docenten krijgen steeds meer te maken met LinkedIn, Twitter, fb, Prezi en Google+, maar vaak weten ze niet hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Wat zijn social media en waar zijn ze voor bedoeld? Wanneer moet je social media stimuleren of weigeren? En hoe kun je social media het beste in de les gebruiken?

Get Gelukskinderen (Dutch Edition) PDF

De jonge Amerikaanse schrijfster Iris is de dochter van een Vietnam-veteraan. Ze belooft hem op zijn sterfbed dat ze zijn tehuis voor straatkinderen in Ho Chi Minhstad draaiende zal houden. Niet lang daarna reist ze af naar Vietnam, in het spoor van haar vader en vergezeld door haar jeugdvriend Noah, die zelf in de Irak-oorlog diende en sindsdien niet meer helemaal zichzelf is.

Download PDF by Richard Webster,Geeske Bouman: Aura's voor beginners (Dutch Edition)

Auras voor newcomers is een entire gids voor iedereen die zijn air of secrecy wil ontdekken. De eenvoudige oefeningen in dit boek leren je een air of secrecy te zien en de betekenis van de kleur en de opbouw te interpreteren. Ieder mens heeft een eigen charisma; een gekleurd energieveld dat je karaktereigenschappen, gemoeds- en gezondheidstoestand uitdrukt.

Download PDF by Kristof Magnusson,Hilde Keteleer: Ik was het niet (Dutch Edition)

Jasper is een jonge Duitse bankier die in Chicago werkt aan zijn definitieve carrièredoorbraak. Meike is literair vertaalster, op de vlucht voor het burgerlijke stadsleven waar al haar vrienden in verzeild zijn geraakt. Ze koopt een idyllisch maar haast onbewoonbaar huis op het platteland. Daar wacht ze met spanning op het groots aangekondigde meesterwerk van ‘haar’ auteur Henry LaMarck.

Additional resources for Die taal, die weet wat (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Die taal, die weet wat (Dutch Edition) by Jan Stroop


by Richard
4.3

Rated 4.29 of 5 – based on 38 votes